TEMAN SETIA

TUTORIAL | Sebarkan Fanpages Anda

ASSALAMUALAIKUM!!!

hari nie sekali lagi aku rajin nak buat tutorial
kali nie aku nak ajar hampa untuk bagi orang banyak like fanpages hampa *ayat bm failed
nak tak??
mesti best kan kalau orang like fanpages kita secara berjemaah
hoho
jom ikut step nie
|
|
|
|
|
\/
STEP 1::


STEP 2::

Tekan widget------>Likebox FBFan-------->masukkan username

xtaw username dekat mana??
meh nak tunjuk


nak senang..create username sendiri macam aku buat tue


STEP 3::

Click get dan buat semakan..
pastikan fanpage anda betul
dah pasti??
klik 'generate code'
nanti dia akan keluar macam kat bawah nie

bagi pengguna blogspot guna code yang bawah


STEP 4::

buka dashboard ----> design------> edit html-----> tekan ctrl+ f
cari perkataan </head>
paste kan code yang diberi tadi dekat atas perkataan tue


yang dalam kotak merah tue..code yang di telah di'paste'


STEP 5::

preview dulu..nak tahu jadi ka tak
dia akan keluar macam first hampa masuk blog aku tadi *faham tak nie
dah jadi??
save lah


hoho
selamat mencuba =.=

p/s:: kalau tak jadi tinggal komen dekat bawah

credit :: Kakinetwork








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

11 sayang gua:

cik violet said...

tak jadi la..cube tgk my blog..huhu

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

Dah jdi,meh like fan page blog aq..

aBEL Rubella said...

@cik violet

cube disable dulu widget ni dalam blog anda

Entery Terbaru ^^

Intan Nabilah said...

dah jadi . thanks for information tu ^^

cik violet said...

ow..mcmane nak disable? huhu

Nyamuk Terbang said...

@cik violetnak disable ap??

cik violet said...

merujuk kepada komen abel tu nyamuk..hoho

BeloG MTT said...

Dah banyak kali MTT buat tapi tak jadi :(

aBEL Rubella said...

@cik violet

cube disable dulu widget ni dalam blog anda

Entery Terbaru ^^ <----

miss nurul said...

tak jadi :( tolonggg

aBEL Rubella said...

untuk full support kalau tak jadi.. sila ke http://kakiforum.com

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216