TEMAN SETIA

Beza Dulu Dan Sekarang

ASSALAMUALAIKUM!!!

hari nie aku nak buat entry boring-boring ja
hehe
zaman dulu dengan sekarang dah banyak berubah kan
zaman aku kecik dulu tak sama dengan zaman yang aku tengah lalu sekarang
aku dah buat experiment kot
jom tengok
|
|
|
|
|
\/
DULU::

Time sekolah rendah selalunya bawa seringgit ja duit...
beli gula-gula atau air dekat makcik yang jual tepi sekolah
beli ice pop ja
tak pun cekelat dua sekupang


SEKARANG::

Paling banyak bawa rm10 pi sekolah *tak taw la parents kerja apa kaya sangat
tak main r makcik tepi sekolah
pi lintas jalan beli dekat pasaraya besar
tak main r beli cekelat sekupang
nuu beli ayaq gas hat yang btol besaq yang harga rm3 tue
makan pun 'cadbury'
*aku dulu cadbury pun tak taw menatang apa

lama woo tak makan

DULU::

Kalau time cuti selalu main badminton depan rumah ja
takpun main aci ligan dengan member
paling dak pun nganga depan tv layan doremon


SEKARANG::

Cuti ja pi Mall*aku dulu nak pi pun tak berani
umuq dalam 12 tahun la nie bersepah dekat mall
selalu sangat dah jumpa depa nie
yang best nya pi kapel pulak tue
hebat kan depa



DULU::

nak kol mak kena pi public telefon luaq sekolah
pastue cari duit syiling merata
sampai bawa kuaq buku habis dalam beg
punya cari duit syiling
sampai sanggup tukaq dengan pakcik guard yang pakai baju guard dekat pagar sekolah
sebab nak tepon mak


SEKARANG::

budak sekolah rendah dok dalam kelas
mata tengok cikgu,tangan bawah meja mesej
hp tak main r hp torchlight
paling teruk pun
hp ada kaler
3g semua cukup



DULU::

nak pi tusyen ja
kalut cari kerongsang
kalut lipat tudung bagi jadi segitiga *tudung bawal goreng senang cerita
pastue kalau tak jadi
maki habis tudung tue
sampai cikgu dok ajaq pun tangan pegang tudung lagi *aku la tue
5 minit sekali pi toilet perbetul tudung yang tak pernahnya nak betul tue



SEKARANG::

nak pi tusyen tak payah dok kalut
tudung segera la dah ada *arini ka apa tak taw nama dia
tak pun pi ambik selendang
belit-belit ja sampai tercekik
tak dak seledang tudung meja pun boleh
haha
*aku masih dengan tudung bawal



DULU::

nak tanya kerja sekolah dekat member
kena mesej tak pun kol
pastue tunggu la depan tepon tue sampai member jawab
tak jawab nasib hampa la
takpun kayuh basikal pi rumah member bawak habis buku yang ada
*aku dulu macam tue la...padahal kerja sepatah haram pun tak siap
sembang ja lebih


SEKARANG::

Nak tanya kerja sekolah ja
capai laptop pasang broadband
takpun connect wifi
post ja dekat wall fb
sampai satu dunia taw kita tanya kerja sekolah kat kawan
huahuahua
budak darjah 3 pun ada dah fb
*aku buat fb lepas habis sekolah menengah...jakun kan??

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

8 sayang gua:

Eyda Syahida said...

oke letteww lepas skolah mnengah...

eyda time cuti sem, sem 2 baru wat fb... twitter pon takde lg skang... hahaha

tak kesahla jakun ke ape ke.. tak kesahh... kehkeh

kunci locker said...

nak duit gak la dem ! ahhahaha....byk duit ang dpt kn...hahah

Ezad Skytech said...

sekarang ni da advance sangat..haha..
budak sekolah rendah da ada fon lagi canggih ni..huuhhh...

Pendamba Mawar said...

sebab pagi ni aku sayang ko lebih nyamuk..aku akan komen satu2 point

1.duit dulu paling banyak aku bawak pi skolah RM5 time f4 n f5. f1 -f3 aku bawak RM3 tapi aku tak guna semua.. aku simpan nak beli barang2 lain.

2. time cuti aku dipenuhi latihan bola tampar dan bola sepak.. aku ni jenis kuar ngan parent. kuar mall sorang2 aku kenal masa aku balajaq kat peneng umo 18...amacam?lagi slow kan?

3.fon? aku form4 baru aku pakai fon. tu pun 3120 fon cikai, takdak eh bluetooth apatah lagi 3g.haha..xpandai pun semua tu.

4.tusyen, hak ni aku suka, aku dulu skolah duk kelas elit, tapi aku ja tak elit. ahaha.. kelas tusyen jeans tshirt.selesa.selipar tandas.haha

5. homework. semua aku buat sorang ja..sebab dalam kelas aku sorang ja duk dalam kem polis.cam biasa aku ni anak mak, xley kuar kem.haha..
FB?2010 baru aku ada akaun FB amacam? lagi jakun dari ko tak??


ok da cukup 5 law ada 10,10 aku komen ..ahaks..

Umie Artoqiemie said...

almaklumla budak sikalang.. aku agak sontaplah yg tudung belit2 tu.. susah gila nak carik tudung bawal kat pasaran sekarang..aku ade carik haritu x jumpe =(

NOOR FATIN said...

bebudak dulu dgn sekrg mmg sgt berbeza. hehehe

Namee Roslan said...

dulu kita susah nk dapat skang budak tadika pun ada hp. sebab tu masalah social pun makin dasyat.

yad'z said...

untunglahhhh dapat duittt 10 hengget gi sekoalhh!! untunglahhh~

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216