TEMAN SETIA

MISTERI | Highlands Tower

ASSALAMUALAIKUM!!!


seperti yang aku dah janji
aku nak buat cerita alam mistik
hoho jom jadi uncle seekers


hampa pernah dengar tak pasal highlands tower??
tak silap aku dekat TV3 ada cerita nie
tajuk 'Tower 13'
orang cakap nombor 13 tue nombor malang *kepercayaan cina
betul eh??
sebab dulu aku duduk wad pun takdak katil nombor 13
yang ada nombor 12,12a,14
hoho

ok jom kita layan beberapa cerita yang ada
cerita benar nieh *baca tengah2 malam baru feel
|
|
|
|
\/
CERITA 1::

Ada seorang pemuda dengan member2 dia yang konon nak pi sendiri tengok misteri tempat tue...depa pi malam jumaat..naik kereta...dia duk depan dengan driver...pastue belakang..cousin dia dengan dua orang lagi kawan dia...time sampai tue depa berpecah jalan..lawat area tower tue..pastue ambil gambar banyak-banyak...dalam 20minit..depa pun balik...masa dalam kereta tue..salah sorang dari depa,nama 'Afiq' memang senyap gila...tapi depa semua buat tak taw ja lah...on the way nak balik tue..depa lepak dekat kedai mamak..yang peliknya..'afiq' yang memang gila nasi mamak nie tak order apa pun..tetiba fon cousin pemuda  tue bunyi...hampa tahu tak sapa yang kol??jeng jeng...rupanya yang kol tue si 'afiq' yang senyap tadi...gila terkejut kot..rupanya...'afiq' tue ada lagi dekat highland tower tue...jadi yang ikut depa balik tue bukan 'afiq' yang sebenar...

          So,budak-budak tadi patah bali pi dekat tower tue...nak pi ambik 'afiq' yang sebenar..tapi time tue 'afiq' hantu tue ikut juga naik kereta sekali..time dalam kereta tue baru depa bau kemenyan..memang budak-budak tue buat-buat berani lah..sampai ja dekat tower tue..si 'afiq' hantu tue turun kereta..lepas 5-6 langkah dia terus hilang...
Sumber:: SINI

seram dowh
kalau la jadi dekat aku
brrrr...


Cerita 2::

Ada sebilangan anak muda buat research dekat HT tue..time buat tue salah seorang dari depa tertangkap satu gambar misteri

|
|
|
|
\/
macam batu nisan jer

depa cakap time depa ada dekat situ..memang depa yakin..yang benda tue tak dak pun dekat luar..sebab dekat luar tue..semak ja banyak
Sumber:: SINI


nie video rakaman masa tragedi tue
time nie umur aku baru setahun
|
|
|
|
\/


apa yang aku dengar time bangunan nie runtuh
ada seorang perempuan nampak 2 orang alim tengah goncang tower nie
time tue juga dia dengar ayat al-quran
ada juga yang cakap bangunan nie tempat maksiat dulu
ramai vip simpan perempuan dekat situ
time bangunan nie runtuh...depa jumpa mayat seorang perempuan tengah sujud
sambil junjung al-quran
yang sedihnya..ramai orang islam dekat tower nie..nauzubillah

p/s:: al-fatihah untuk yang terkorban

NT:: entry akan datang..aku cerita pengalaman sendiri dekat kem




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

19 sayang gua:

Anonymous said...

puan blog penah g ke kt tpt ni ? hehe

- the law of anon

tieka said...

hahaha..boleh tahan..walaupun aku rasa biasa2 je....

amirulspurs said...

hish, malam2 baca tak best.lol

capiq xD said...

seramm yoo!!!

capiq xD said...

pnh dlu aku gy cnie...sje je nak tgk2..tp mat sagih ramai ler

Pendamba Mawar said...

waw.. byak misteri mngenai ini...hehe

Faez Rusni said...

bce malam2..sumpah aku seram..goosebump wei..cuak2..

nak lagi cite..update cepat..hehe

Nyamuk Terbang said...

@Faez Rusnihoho nnt la...post hri2 nnt org bosan

Umie Artoqiemie said...

seram doh.. mintak dijauhkan.

trigyy said...

pergh.. seram sih... eh, tp cite 1 tu. dia tak tkot ke hantu ikut smula dlm kete. wlopom dia dah taw kwn dia still kt sne.. hohohooho

Nyamuk Terbang said...

@trigyybuat2 tak thu la tue..sbb muka hntu tue sma mcm mmber dia..hoho

Gadis said...

yg percaya no 13 tu no malang, org cina kristian..
cina buddha percaya no 4 je yg mlg tu..

tp entry ni best gak.. tringt pengalaman sendiri..

Amoychanteks said...

berani nya diorang bawak 'afiq' balikkk.. errrr~ seram !

Edy Fee said...

bleh tahan seram gak citer...naik bulu roma sampai bulu kaki.... follow u

Edy Fee said...

eh mane button follow

Namee Roslan said...

em dalam kapal terbang pun xde seat number 13 kan?? :) sebab number malang dan bawa sial. em no wonder lah tower 13 nama nya. nk buat lg seram...tp saya pun kaji2 jugak mcm mana bangunan atas ni boleh runtuh!

Edy Fee said...

siyes button tak kua.ehhehe nnt aku follow balik

pCL [p@kcikLie] said...

wah ..bace citer seram lak kat sini...hehehehe.

Shaidatul Aireen said...

tak sabar nak tunggu entry baru awak tuu . :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216