TEMAN SETIA

5 Cara Berjimat sewaktu shopping

ASSALAMULAIKUM!!!

gila tergeliat otak aku fikir nak update blog nie
erghhh daim betul!!
kali nie aku nak kongsi tips untuk berjimat
besa lah nak raya nie mesti semua kalut shopping *baju raya aku dah siap dua bulan lepas
ok tak dak sapa tanya
jom usha-usha tips yang terkeluar dari kepala hotak aku yang cerdik nie
|
|
|
|
\/
1. BAWA DUIT PALING BANYAK RM10

- ha nie aku selalu buat..kalau hampa keluar dengan family or encik boypren bawa ja rm10
confirm hampa tak kan rasa nak shopping banyak-banyak
kan dah boleh jimat tue 
*aku pernah tak bawa duit time keluar


2. TRY SEMUA BAJU YANG ADA

- nie tips paling berguna aku rasa..kalau hampa jumpa baju yang cantik-cantik
confirm berkenan gila kan
rasa macam nak ja beli semua...tak pa jangan risau
try ja pakai semua baju yang ada
pastue posing maut puas-puas
snap pic banyak-banyak *upload dalam FB
kan jimat duit
ala hampa beli baju banyak-banyak pun motif dia nak tunjuk dekat orang ja kan
wahaha pedas betul ayat aku


3. SHOPPING DEKAT MALL YANG BANYAK KEDAI DAH TUTUP

- pastikan hampa cari mall yang ada banyak-banyak kedai dalam tue
tapi kedai tue haruslah dah tutup
macam dekat tempat aku nie ada mall besar gila
tapi dua tiga kedai ja yang buka
memang mengajak orang berjimat
bagus betul mall sedemikian *sampai nak cari baju pun susah



4. JANGAN BAWA DOMPET

- tips nie paling sesuai diamalkan*tambah-tambah kalau jalan dengan awek/balak
hampa beli barang banyak-banyak
biar penuh troli
rembat ja apa yang nak beli
sampai ja dekat cashier cakap lupa bawa dompet
confirm awek/balak hampa yang akan tolong bayar *sebab nak cover malu
kan jimat tue


5. BAWA KAD KREDIT YANG DAH EXPIRED

- pastikan hampa bawa kad kredit bila bershopping
penting woo kad kredit nie *ringan dompet
tapi pastikan yang dah expired la
sebab bila tengah asyik bershopping 
time nak bayar tue keluar kad kredit *sambil mengembangkan hidung
tiba-tiba cashier cakap kad dah tak leh pakai
mesti hampa rasa macam harem kan
dah time tue tak bawa duit seposen pun
kira dah jimat la duit hampa
tak payah bayar hutang kad yang berjuta


shopping bawa ja kad nie..confirm jimat

k tue ja tips dari aku
silalah amalkan untuk ekonomi yang sihat
wahaha

p/s:: entry paling bangang aku pernah buat





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

24 sayang gua:

Miss SheiLa said...

lalalala~aku suka bli bli novel je..=p
xbyk pon
hik3~

Finaz Jaafar said...

klo kte kua ngn fmly mmg sgt jimat ! hahaa

Nyamuk Terbang said...

@Miss SheiLacheh kaki novel

Nyamuk Terbang said...

@Finaz Jaafarbtl belasah duit mak..wahaha

Akito Boron said...

slalu aku shopping,gune kad popular je.

Nyamuk Terbang said...

@Akito Boronkau mmg hebat..haha

Miss SheiLa said...

@Nyamuk Terbang aishh..aku kaki orang la..seyes gile kat novel cecelia ahern..HAHAHA~

ILA SYAMILA ♥♥ said...

haha terbaik lah tips. kalau ikut ni baju sehelai la seumur hidup tp duit banyak :D

Nyamuk Terbang said...

@Miss SheiLasumpah xknal lngsung..haha

Nyamuk Terbang said...

@ILA SYAMILA ♥♥janji duit byk lalala

Urzain Hussain said...

owg shopping guna kredit kad lah..
hehehe..:)

Nyamuk Terbang said...

@Urzain Hussainuntung la ad krdt kad sobs sobs

Rtp Farra Arisha said...

arisha pantang keluar duit pasti ada dlm genggaman..tak cukup blkg cerita..suruh org terdekat yg bayar..muahahaha..

Nyamuk Terbang said...

@Rtp Farra Arishabgus2 sangat bijak...lalala

Fyzal said...

Ini tips tahap international punya. Terpakai dimana sahaja kalian berada.

Nyamuk Terbang said...

@Fyzalyeah terbaik

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahaha` nie tips kedekut namenye =P

Nyamuk Terbang said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamidbkn kedekut tapi jimat
haha

nabila said...

Tips no 1 yg selalu aku amalkan..
HAHA...

Nyamuk Terbang said...

@nabilaxnk ah shopping dgn kau nnt
haha

kim heeruul said...

tips ni untuk gugirl je ?

Namee Roslan said...

good tips :) kalau ikut tips ni confirm ! memang banyak duit kita dalam bank ! hik hik. tp manusia ? tentu sekali suka dengan sifat boros kan. hehe :) macam saya hehe

Nyamuk Terbang said...

@kim heeruulkau nk ikt pn boleh

Nyamuk Terbang said...

@Namee Roslankak namee...xmaw borros2 :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216