TEMAN SETIA

Kad dan Duit Raya Satu Kewajipan???

ASSALAMUALAIKUM!!!

niat di hati nak update lain
tapi tak kesampaian memandangkan mood raya semakin membuak
jadi entry pun haruslah ala-ala raya juga
puiihhh ayat aku skema

berapa banyak kad ghaya hampa dapat tahun nie??
aku dapat paling banyak tahun nie semenjak usia menjangkau 18 tahun ke atas
terima kasih kepada rakan-rakan *nanti aku balas yer
|
|
|
|
|
\/
aku cakap banyak sebab tahun lepas tak dak pun


humm..hampa rasa bagi kad raya nie wajib atau sekadar trend??
sebab dulu time aku sekolah rendah bapak banyak aku punya kad raya
sampai tak terkira
siap boleh buat penyidai baju lagi kot
tapi bila dah lama
dunia pun makin maju
makin kurang pulak kad raya dapat walaupun dekat kedai masih dijual
*ringan kerja abang posmen

bagi aku best kot guna kad raya sebagai medium untuk buat ucapan*ayat pergh
sebab kalau setakat wish dekat sms facebook dan etc
lama-lama benda tue akan hilang
bayangkan lah kalau acc FB tak boleh guna
ala post semalam punya pun selalu cari tak jumpa betoi tak??
kalau nak wish dekat sms..memang sah la hilang
bila memori dah full atau hp dirembat dek sang pencuri kan

jadi bila wish guna kad raya baru lah ada feel
baru go green *tak dak kaitan
boleh simpan kad raya tue untuk 36376372 juta tahun akan datang
tunjuk dekat anak cucu cicit piot
baru la kenangan


duit raya pulak dia macam lebih menghargai la
nak bagi rasa suasana raya tue
selalu budak-budak ja la yang best dapat duit raya
bila dah besar-besar nie kena bagi duit pulak kat orang
tapi apa salah setahun sekali kongsi rezeki kan??
hehe

oleh itu,dikesempatan ini aku nak ucap Selamat Hari Raya dekat semua sahabat-sahabat
Maaf Zahir Dan Batin
=.=

credit kad raya:: Edie,Aliah,Kaki Network,Alya dan seorang lagi tak dapat dikesan

p/s:: nak iron langsir yang besar gedabak
p/s:: jom tolong sahabat kita dekat SINI

p/s:: kalau nak tempah keychain cute mute dekat SINI



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

17 sayang gua:

trigyy said...

sama-sama... hehhhe..

**::CIKNUURUL::** said...

taon ni CN dapat 1 je weh kad raye,.huhu,.tu pon kawan pemberi kad raya tegar,.hehe,.nape ek?,.seme orang dah malas kot nak main pos2,.


selamat hari raya dear,.:)

Farrah yong said...

kad raya aku tak smpai ek ?

Nyamuk Terbang said...

@trigyythanx eddie :)

Nyamuk Terbang said...

@**::CIKNUURUL::**pos lmbt kot :)

Nyamuk Terbang said...

@Farrah yonglmbt kot smpai...

~Kirin Selama Perak~ said...

selamat hari raya ~
:)

muhamadsufian89 said...

untunglaa ada kad raya. selamat hari raya ye. hehe


*weh takyah la nak like page ANTI aku tu. haha

Nyamuk Terbang said...

@~Kirin Selama Perak~slmt hri raya KSP

Nyamuk Terbang said...

@muhamadsufian89haha slgi page tue x diwujudkan slgi tue aku xlike

Syazwan Che Deraman said...

aku rasa.
blogger ni banyak tolong posmen.
sebab ramai blogger yang dok pos kad raya.

Nyamuk Terbang said...

@Syazwan Che Deramanha aku stju....abang posmen ketawa dkt aku sbb nama NYAMUK TERBANG ad dkt sampul..cheh

Hunnym Syot 美智子 said...

kite tak dapat pown kad rayee.. huhuu.. sebak sket!


http://irsyanim.blogspot.com/2011/08/kuih-cornflakes-bermadu-dan-ikan-bakar.html

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

salam lebaran..

P/s : iron langsir? gile superb! sgt tabah la kau weyh..HAHA :D

hafrawiey ozakawa said...

heheh..i agree with this entry.:)

Saiazuan said...

kad raya ni trend je :D

salam 1 lebaran :)

Ahmad Uzair said...

duit raya..nak2

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216