TEMAN SETIA

Kerana Cinta FB menjadi mangsa

ASSALAMUALAIKUM!!!

konon-konon hari nie tak mau update la
sebab nak berbuka puasa
tapi cik kucing tak jadi pulak
huahuahua
jimat duit aku


back to the main topic *ayat maw power
kita semua ada fb kan
mesti semua dapat fikir kebenaran aku nak cakap nie
sebelum tue usha dulu status terbaru aku tadi
|
|
|
|
|
\/


betul kan apa yang aku cakap??
aku tak nafi la
dulu aku pun ada gak macam tue
tapi tak dak la unfriend
takat update status yang buat orang rasa nak sepak aku laju-laju
tapi bila dah lama *matang dah sikit
aku rasa benda nie annoying
memalukan diri sendiri
yer dak??
habis semua orang taw hal kita


aku pelik dengan orang sekarang
selalu jadikan medium macam fb twitter tempat luah perasaan
luah tue tak salah tapi bertempat
bila dah update dekat FB satu dunia weyh taw *walaupun kita bukan fumakila pari2


satu lagi ada effect bila buat macam nie
orang akan api-api kan kita
terus benda kecil jadi benda besar
setuju??

jom tengok contoh-contoh yang aku sempat ambil
|
|
|
|
\/

nie antara yang aku dapat
maybe dia gaduh dengan couple dia
dah la gaduh hari nie petang tue terus koma
beragak la kan
dah boleh pulak update status
ok kawan beliau yang update
eh sempat pulak beliau wasiatkan emel dengan password beliau sebelum koma
ka connection dari hati ke hati macam cerita drama melayu pukul 8.30 malam tue
huahuahua  


see??
cuma nak mintak simpati ja kan
tak perlu la buat macam nie
kalau benda tue jadi betul
baru tahu langit tinggi ka rendah *memang sah la tinggi melainkan lelangit




nie pun aku geleng kepala ja tengok
perlu ka sampai macam nie
nak cerita kat semua orang??
tak boleh nak mesej nak kol??
terdesak sangat kot
sangat memalukan
dan ya aku malu sebab nie orang terdekat aku yang buat
nak tegur nanti cakap apa pulak
pandai-pandai la fikir


tue baru status pasai cinta
belum lagi aku masuk status pasai maki-maki orang bagai
wahahaha
kadang-kadang nak gelak aku baca
bila gaduh unfriend bagai
bila baik walling sampai buat orang lain muntah hijau baca
FB ouhh FB
okbye
=.=

p/s:: hari nie berbuka air bandung lagi cheh

p/s:: banyak tengok cerita melayu la depa nie

p/s:: tudung raya tak beli lagi..pakai tudung saji la aku

p/s:: member aku excident masa nak balik sini..doakan dia selamat





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

18 sayang gua:

Farrah yong said...

aku gaduh dekat hndphone jew . tak main fb2 nie . lambat . hahahha

Syazwan Che Deraman said...

adehh..ada jgak yang macam tu.
demnnn..

Nyamuk Terbang said...

@Farrah yonghaha....aku malu nk gduh dkt fb

Nyamuk Terbang said...

@Syazwan Che Deramanuish ad..tue blm yg gduh sbb lisa surihani lg..huahuahua

amir adnan said...

setakat ni xpernah gadoh lagi...alhamdulillah..

Nyamuk Terbang said...

@amir adnanacecey...besala gduh tue..tpi jgn smpai stts fb jd mngsa

famimahat said...

tulis saya syg awak suda.
yang gaduh2 tu xyahla tunjuk.

citer kat inbox pun okay kan?

hmm. x sekolah betul la dorang nih

FahmiMahat

Deeyaudeen Sabri said...

hmmm.. itu dinamekan gedik gedik manja.. haha semua benda nk bgtau kt FB ! :P

yAnI_ChUbBy said...

geli hati dgn status dorang ..haha ;p

Eyda Syahida said...

<--- pernah kene block. huuuu~

cx's said...

duniawi :) zmn jahiliah *tk matang. hehehe

Hunnym Syot 美智子 said...

tak matang-2.. ishh.. hentah pape..

aLyA_syGS said...

biase je bnd tu skrang ni

fierul said...

untung nya ak sbb balak ak tade fb . snang . hehe . gado kami jmpa trus ta de pakai fb ke twitter * mcm ad . hehe .

Art Blogger said...

Pasa pasa jangan gaduh ya,.

Saiazuan said...

haha klu aku trus block je

Namee Roslan said...

serious kelakar bila jadi benda macam ni kan? siap unfriend lagi n delete photo tu yg tak boleh blah tu. ahaaa...lepas tu baik, upload balik. erghh.

Nyamuk Terbang said...

ha thu xper
eh korng2 nie sllu buat x mcm tue
hekhekhek

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216