TEMAN SETIA

Etika Sesama Blogger

ASSALAMUALAIKUM!!

nie entry malas cara aku *malas la sangat
haha
nie aku tak tahu la sama ada kritkan , nasihat atau cerita dari aku
lepas hampa bca
hampa nilai la sendiri *bukan nilai n9 tue
aku blogger hampa pun blogger kan
jom meh kita usha sikit adab sebagai seorang blogger *aceh ayat
|
|
|
|
|
\/
1. ADAB DALAM GROUP

- aku yakin mesti hampa semua ada group-group blogger kan??
mesti banyak kan
aku sendiri pun ada 1789897 juta group *ok tipu
nak cerita pengalaman sendiri
aku nie jenis memang pengonline tegar la
memang aku selalu lepak-lepak dalam group
sampai ada kot orang marah-marah aku semak dalam group tue
perghh memang terbakar beb
apa yang aku nak tekankan
group tue sebenarnya untuk semua
so sapa-sapa ja ada hak nak ping blog depa dekat situ
pandai-pandai la kita buat something untuk tarik perhatian orang ye dak
tak bermakna kalau entry orang tue selalu ad dalam group tue
orang tak masuk dah entry kita


2. ADAB SEMASA BUAT ENTRY

- nie pun penting ya kakak abang adik-adik sekelian
pastikan entry yang kita buat bukan dari entry sapa-sapa
kalau ada, backlink kan blog orang tue
bukan apa nak ngelak bagi gaduh
kepada orang yang dicopy tue pulak
tegur secara elok dulu sebelum marah-marah tak tentu pasal
baru la nama blogger profesional

interframe

3. ADAB SESAMA BLOGGER

- yang nie umum la kira
sebagai blogger kita semua kena la bertolak ansur
tak payah la nak bergaduh sangat
kalau ada apa-apa masalah bincang cara baik
sebab ingat!!
kita bergaduh ramai orang dekat luar tengok perangai kita
ramai orang kata dekat kita
so jangan biar kita nie jadi bahan jenaka orang 
|
|
|
|
|
\/
tue ja kot dari aku
jadi apa-apa yang salah harap dimaafkan
selamat hari raya
wahaha
ok tak lawak bye

p/s:: entry nie tak point dekat sapa-sapa saja terlintas nak tulis



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

15 sayang gua:

kim heeruul said...

adab on9 sambil makan tak ada..? keh keh keh..gurau..nice entry..^^

Nyamuk Terbang said...

@kim heeruulha nnt aku buat..idea yang bernas

angah said...

lol..hehehe

Nyamuk Terbang said...

@angahlalala......zzzzzzzz

alinac lover said...

adab gak ni..komen bg salam dulu

Assalamualaikum tuna rumah heee :)

fierul said...

btol tuh :)

merahitujambu said...

salam syawal..nak doodle free jom laa

Nyamuk Terbang said...

@alinac lovertuna pn boleh :)

Nyamuk Terbang said...

@fierulbtl kn..well

Nyamuk Terbang said...

@merahitujambunak!!!!!!

Namee Roslan said...

saya pernah kena marah kt group. tapi saya rasa mamat tu memang lah kurang ajar gila.

el-janna said...

adab kat hidup realiti dan maya pun, mencerminkan kita .. huhuk xpernah pulak kena macam tu.. org pemes je kot kene macam tu^^

Nyamuk Terbang said...

@Namee Roslantue la..kdang2 kita xslah pn

Nyamuk Terbang said...

@el-jannafemes kot celah mna..haha

Syarafi[skyforce331] said...

saya angkat tangan sokong seratus peeeeeratuuuss!!! XD

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216